fbpx

Weetjes over Glazenwassen

Wist jij dit al over het glazenwassen? Ramen lappen wordt beschouwd als de gevaarlijkste baan in de UK. Nog gevaarlijker dan politie, brandweer of soldaten. Daarom is het beter om het niet zelf te doen, maar een getrainde professional in te huren.

1. Hoelang duurt het om het hoogste gebouw ter wereld te glazenwassen?
Het hoogste gebouw ter wereld is de Burj Khalifa in Dubai. Het is 555 meter hoog en bevat 1,3 miljoen vierkante meter beglazing. Al dit glas vereiste de beste reinigingsapparatuur voor een totaal bedrag van 5 miljoen pond.

2. Wie is de wereldkampioen glazenwassen?
De snelste glazenwasser ter wereld is Terry ‘Turbo’ Burrows uit Essex. Het heeft het Guinness World Record voor het schoonmaken van drie 45-inch vierkante kantoorramen en hun dorpels in 9,24 seconden . Hij voltooide deze prestatie tijdens de National Window Cleaning Competition in Blackpool, op 9 oktober 2009.

3. Wie bedacht de ramentrekker?
De eerste veel verkochte en gebruikte ramentrekker is uitgevonden door de Italiaans-Amerikaanse glazenwasser Ettore Steccone. Hij patenteerde het in 1936, maar soortgelijke apparaten worden al vele jaren op scheepsdekken gebruikt.

4Commerciële glazenwassers zoals we die nu kennen, zijn ontstaan in New York, niet in de laatste plaats vanwege de opkomst van wolkenkrabbers. In 1931 waren er 3.000 glazenwassers in New York.

5. Sommige mensen maken zich niet zo druk om het uitzicht vanuit hun woonkamer of hoe het huis eruit ziet, maar toch zijn er goede redenen om ramen te laten reinigen. Ten eerste moeten ze worden schoongemaakt, anders kan al het ongedierte in de omgeving het glas aantasten en de levensduur verkorten. Ten tweede laten ramen licht in huis – geen licht betekent minder warmte en hogere verwarmingskosten. Ramen schoonmaken bespaart u dus geld.

6. Glas zelf bestaat al heel lang en wordt al duizenden jaren gebruikt om ornamenten te maken. Maar het bleef lange tijd een luxeartikel. Modern glas vindt zijn oorsprong in de jaren 1600, toen het idee om lood toe te voegen aan het glasmengsel betekende dat het glas gemakkelijker te bewerken was. Waar glas is, is er iemand om het schoon te maken…

7. Glazenwassen helpt bij het bestrijden van spinnen!

Spinnen zijn inwoners van ramen vanwege de privacy en de kant-en-klare maaltijden die ze kunnen vangen wanneer bestanden en insecten op de raamhorren klimmen. De spinnen maken webben in de hoeken en onder de vensterbanken. De webben zijn niet alleen ontsierend, maar kunnen ook een potentieel bijtgevaar vormen wanneer de spinnen worden gestoord. U kunt voorkomen dat spinnen nesten bouwen en mogelijke beten voorkomen door de ramen regelmatig te laten schoonmaken.

 

 

Lees hieronder onze andere berichten

Gerelateerde berichten

Weetjes

Weetjes over Glazenwassen

Wist jij dit al over het glazenwassen?

Ramen lappen wordt beschouwd als de gevaarlijkste baan in de UK. Nog gevaarlijker dan politie, brandweer of soldaten.

Lees meer